Alle klantcases

Organisatiesysteem.nl kiest voor snelle innovatie met een toekomstbestendig kernsysteem

Organisatiesysteem

Organisatiesysteem is een adviesbureau dat bedrijven helpt bij het opzetten en onderhouden van ISO-gecertificeerde managementsystemen. Om het hun cliënten zo gemakkelijk mogelijk te maken, maken ze gebruik van online managementsystemen die ze stap voor stap begeleiden met het behalen en behouden van hun certificaten. 

Doordat Organisatiesysteem afhankelijk was van een kernsysteem dat al 8 à 9 jaar oud was, kregen ze na verloop van tijd te maken met belemmeringen in de flexibiliteit van hun software. Zo verliepen updates van niet soepel, en moest elke verandering aan het systeem altijd handmatig worden gecodeerd. 

“Als het oude systeem een update kreeg, dan leidde dat vaak tot cruciale fouten in onze bedrijfsprocessen,” vertelt Jelis Roodbeen, algemeen directeur bij Organisatiesysteem. “En als er wijzigingen moesten worden doorgevoerd, was je gelijk veel tijd kwijt omdat dit door IT-professionals geprogrammeerd moest worden – iets wat we altijd overlieten aan externe partijen.” 

Organisatiesysteem wilde dus niet langer afhankelijk zijn van hun verouderde software. Daarom kozen ze voor een low-code aanpak die ervoor moest zorgen dat het oude systeem op snelle en effectieve wijze kon worden vernieuwd. Daarmee werd tegelijkertijd een stabiel fundament voor de toekomst gelegd.

“Het systeem moest niet alleen minder foutgevoelig zijn, maar ook de mogelijkheid bieden aan onze teams om snel en zonder tussenkomst van IT-personeel aanpassingen te doen in het systeem,” aldus Roodbeen.

Voor een snelle en effectieve transitie van het oude naar het nieuwe systeem werd de hulp van fizor. ingeschakeld. Het team van fizor. legde eerst de huidige bedrijfsprocessen en grootste pijnpunten van Organisatiesysteem onder de loep. Op basis daarvan konden ze op zoek gaan naar de juiste oplossing. In dit geval werd er gekozen voor het platform van Betty Blocks.

Low Code

Sinds Organisatiesysteem heeft gekozen voor een low-code systeem, hebben ze veel meer controle over hun operationele processen. “Het systeem is altijd up-to-date omdat updates automatisch worden verzorgd door onze low-code provider,” stelt Roodbeen. “Zo zijn we geen tijd en financiële middelen meer kwijt aan handmatige updates.”

Roodbeen vervolgt: “Maar ook onze klanten merken het verschil. De klant wordt veel interactiever geïnformeerd over wat ze moeten doen, welke actieplannen er lopen, en wat de status is van bepaalde onderdelen. In het oude systeem kon dit allemaal nog niet. We kunnen nu sneller schakelen met onze klanten. Als zij bepaalde wensen hebben, kunnen we dit eenvoudig zelf voor ze aanpassen.”

Tot slot was Organisatiesysteem erg te spreken over de adviserende en uitvoerende rol die fizor. speelde tijdens het vernieuwingsproces. “Door hun onafhankelijke advies en toegang tot meerdere low-code platformen, konden ze tot de beste oplossing komen voor ons. Daar komt bij dat het gewoon erg prettig samenwerken was met het team van fizor. Wij zien in fizor. en low-code echt de toekomst!

Ontdek hoe low-code jouw organisatie vooruit helpt!

Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier en we bellen je binnen 12 uur terug.

Naar contact