Alle kantcases

Heveck Vriesvers vervangt zijn verouderde ERP in slechts 10 maanden tijd

Heveck Vriesvers

Hoewel het bedrijf de afgelopen jaren snel kon doorgroeien, bleef de software die Heveck gebruikte nog achter. Ze werkten al jaren met hetzelfde Cobol systeem dat uiteindelijk de functionele schaalbaarheid van de organisatie tegenwerkte. Dat kwam onder meer doordat aanpassingen aan het systeem handmatig moesten worden geprogrammeerd – iets wat lastig was door het tekort aan IT-personeel. Ook merkte Heveck dat het steeds moeilijker werd om het bestaande systeem te koppelen met nieuwe technologieën in de logistiek. 

“We waren al langere tijd bezig om ons kernsysteem aan te passen en toekomstbestendig te maken,” vertelt Eric Landwaart, algemeen manager bij Heveck. “Daarbij moesten de organisatorische flexibiliteit en schaalbaarheid worden flink verhoogd, terwijl tegelijkertijd de operationele risico’s en afhankelijkheid van IT moesten worden teruggedrongen.” 

De kleine aanpassingen hadden weinig resultaat en het systeem leidde inmiddels tot grote frustraties bij medewerkers. Vandaar dat Heveck de beslissing nam om het hele systeem te vervangen. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan: ”Wij hebben gekeken naar de standaardpakketten,” aldus Landwaart. “Maar al snel bleek dat er geen enkel systeem volledig dekking gaf aan de specifieke bedrijfsprocessen van Heveck.” 

Direct inzicht in het resultaat met een snelle proof of concept (POC)

Tijdens de ICT & Logistiek beurs maakte Heveck kennis met het low-code platform Thinkwise en hun implementatie-partner fizor. Landwaart: “Hoewel Heveck in eerste instantie sceptisch was over deze oplossing, heeft fizor. ons tijdens de bijeenkomsten, analyses en demo’s weten te overtuigen dat zij in staat zijn om de bedrijfsprocessen van Heveck te ontwikkelen op het Thinkwise platform.”

In 4 weken tijd werd een proof of concept (POC) van het nieuwe orderproces ontwikkeld, waarin de huidige processen waren aangevuld met de nieuwe functionaliteiten waar Heveck om vroeg. Zo kreeg Heveck direct inzicht in de impact die het nieuwe kernsysteem zou hebben.

“Hoewel Heveck in eerste instantie sceptisch was over deze oplossing, heeft fizor. ons tijdens de bijeenkomsten, analyses en demo’s weten te overtuigen dat zij in staat zijn om de bedrijfsprocessen van Heveck te ontwikkelen op het Thinkwise platform.”

Eric Landwaart – General Manager

Een krachtig platform voor continue bedrijfsverbetering

Door de geslaagde proof of concept koos Heveck voor fizor. als system-integrator, om de processen 1 op 1 over te zetten op het Thinkwise platform. Het orderproces is nu volledig geautomatiseerd, vanaf het moment dat klantorders het systeem inkomen tot het laden van de vrachtauto’s. 

Het nieuwe systeem heeft bovendien direct zijn vruchten afgeworpen voor Heveck. Zo is onder meer het magazijnbeheer geoptimaliseerd en heeft het bedrijf nu beter zicht op het inkoopproces en de forecasting. Daarnaast kon het platform eenvoudig worden gekoppeld met de financiële software van Exact, waarmee ook het factureringsproces van Hevecks administratie geautomatiseerd kon worden. En dat in slechts 10 maanden tijd. 

Heveck kan nu zorgeloos verder groeien met een platform dat is speciaal is ontworpen voor continue bedrijfsverbetering. Landwaart en zijn collega’s kijken dan ook met plezier terug op de snelle samenwerking tussen de drie partijen: “Duidelijk is te merken dat er hier specialisten aan het werk zijn die zelf ook kennis hebben van distributiecentrums. De branche-eigen termen kennen zij, waardoor er geen spraakverwarring ontstaat. Daarnaast denken zij mee en komen met goede werkbare oplossingen bij bepaalde knelpunten.” 

Ontdek hoe low-code jouw organisatie vooruit helpt!

Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier en we bellen je binnen 12 uur terug.

Naar contact